Sunday 13 June 2010

VROIAM

Voi, cei care sunteti "initiati" in ale scrisului.
Voi, cei care va umpleti blogurile cu scrieri luuungi si poezii ciudate pe care de obicei imi face placere sa le citesc:

Am un mesaj pentru voi.

Nu exista cuvantul VROIAM. Imperfectul verbului a Vrea este Vream. Imperfectul verbului a Voi este Voiam. Vroiam este o combinatie nereusita intre cele doua :|.

DOOM it.

Doar un sfat amical ca sa nu pareti inculti in fata adevaratilor scriitori care poate odata o sa dea peste blogul vostru :)

18 comments:

Anonymous said...

Eu am reusit sa corijez aceasta greseala din vocabularul meu <3, multumita cuiva foarte drag (se simte ea, persoana) ^^

Oana said...

suna ca o reclama la alcoolicii anonimi:))

Anonymous said...

Stii ce e misto ,daca cineva incearca sa corecteze pe net pe altcineva mai mult ca sigur o sa faca o greseala.De exemplu "deobicei".

Oana said...

un space apasat prea incet la tastatura nu e nici pe departe la egalitatea inventarii unui cuvant care nu a existat niciodata.

daca vrei sa fii destept, fa-o cum trebuie, nu mai cauta nod in papura :|

Anonymous said...

Nu crezi ca sunteti cam mici ca sa faceti pe CULTII?
Mai lasa semidoctismu`. Chiar daca ai dreptate (chiar ai 8-|) e grtos sa auzi pe unu de 16 ani ca e atat de interesat sa corecteze pe altii...

Oana said...

mie personal mi se pare mai gretos cand aud greseli penibile de exprimare si gramatica la oameni care se dau mari amatori de cultura si scriitori neintelesi.

si fac pe culta cat vreau atat timp cat chiar sunt mai culta decat altul de 30 de ani care in viata lui n-a citit o carte :) oricum, mersi ca macar ai citit postul.

Anonymous said...

Domnu Anonymous ... in loc sa apreciezi ca cineva vrea ceva bun pentru rahatul asta numit tara ... tu incepi sa comentezi si ti se face greata dar cand te duci in fata televizorului si vezi incompetenta in masa nu ti se mai face ... sau cand iesi pe strada si calci intr-un gunoi sau o groapa ... e asa minunatat tara asta iar aceasta "tradatoare" o strica cu putina cultura pe care o impune ...

Anonymous said...

Sti, e cam devreme ca la 16 ani sa impui cultura.
Apropa (sfat) nu va mai uiati la mircea badea si la antena3. Asa va formati parerile astea infumurate ca traim intro tara de rahat. Degradarea asfaltului nu e un fenomen romanesc sa sti. Romania e mai prejos decat ale tari printrun singur lucru: doar aici toti semidoctii se apuca sa isi critice tara. Nu iti convine, iti dau eu bani sa te muti in ungara. OK?

Oana said...

Defapt, imi pare rau sa-ti stric impresia asa de bine formata despre generatia mea... chiar nu ma uit deloc la televizor, mai ales pe programele romanesti. Iar pe Mircea Badea nu il suport... e un mascarici pe care il admira astia pentru ca "are tupeu". Chiar nu imi pasa de tara asta, nu ma apuc sa compar pentru ca nu sunt in cunostiinta de cauza. Postul asta a fost adresat doar celor care mi-au sarit in ochi si de la care am asteptari mai mari. Nu-ti convine, nu citi. Si am 17 ani...

Anonymous said...

Multi innainte.
Sa ma suni cand oi avea 37 ;).
Pana atunci nu a-si vrea sa ne intalnim - voi astai din generatia PlayStation4 iubiti sa fiti semiidocti, probabil din dorinta de a semana cu genilul-nebun-malefic din BatMan 3 Rebelion of Deths
A-si dori sa nu im raspunzi la acest post pentru ca oricum nu o sa-ti mai intru vreodata pe blog :-)

Oana said...

mi-ar fi rusine ca la 37 de ani sa nu stiu sa conjug un verb :(

imi pare bine ca nu-mi mai intri pe blog, nu este destinat oamenilor de teapa ta.

mai treci o data prin scoala, pentru binele genomului uman... sau sinucide-te... whatever.

Anonymous said...

O da, hai sa avem 37 de ani, nevasta si copil, si sa intram pe bloguri de adolescenti, cine stie, poate il face sa se simta tanar si intelept... tanar poate, aparent intelepciunea tipului lasa de dorit.. oricum, Anonymous evident...

Maria said...

Uh...probabil ca dragul de Anonymous iubea mai mult comunismul in care nimeni nu comenta nimic, nimeni nu corecta pe nimeni si toti erau niste oameni din 'popor'. Asa am ajuns din nou unde am ajuns: oamenii inteleg ca fac greseli, dar nu vor sa fie corectati si de cele mai multe ori nici macar nu incearca sa se corecteze singuri. "Vai, dar cum sa ma corecteze pe mine un mucos de 17 ani? Eu, inteleptul lumii..."
Vedeti dumneavoastra, domnule Anonymous, generatia asta a PlayStation-ului poate ca este ea 50% plina de adolescenti nebuni si "necititi", dar cel putin nu este plina de 70% oameni nepasatori. Si sa nu va fie jena ca ceilalti 50% sunt mai destepti decat dumneavoastra, caci daca v-ati uita mai atent, ati vedea ca astia de 16-17 ani stiu mai multe uneori si se indreapta catre o schimbare in mai bine.
Poate ca guvernul ne vrea prosti, dar noi stim ce vrem. Si speram ca dumneavoastra, cei "cu experienta" sa ne sustineti si sa ne incurajati, nu sa ne contraziceti. Apropo, asta e si motivul pentru care semidoctii isi critica tara!

Anonymous said...

Eu sunt primul Anonymous -e amuzant.

1."daca vrei sa fii destept, fa-o cum trebuie, nu mai cauta nod in papura :|" ai dreptate. Daca vrei sa fii moralista, fa-o cum trebuie, scrie cu diacritice si nu mai apasa space-ul prea incet.

2.NU esti culta, dar nici semidocta .Ai 17 ani ,esti un copil.

3.Nu sunteti artisti sau oameni de cultura , sunteti diletanti -daca tot vreti o astfel de terminologie.

4.Nu va mai laudati ca cititi, orice prost poate invata sa citeasca.

5.Pop culture nu e cultura in sensul pe care voi il cautati.

6.Defapt nu exista, ai inventat un cuvant ... felicitari!

7."in cunostiinta de cauza" sunt doua pana acum.

8."Postul asta " al treilea -poti sa scrii cu cratima, dar ce conteaza.

9.Nu te supara, sa stii ca si eu fac greseli gramaticale ,dar nu corectez oamenii.

Andrei Vasilescu said...

Am citit toate comment-urile lasate pe acest post si vreau sa va las o parere sincera si obiectiva. Toate cele ce le voi mentiona sunt adresate domnilor "Anonymous":

1. Citind comment-urile lasate de dvs. nu as fi banuit niciodata ca sunteti "adulti".
a) Ori sunteti niste copii frustrati care cauta o scuza pentru a se lua de cei ce sunt mai culti decat ei, cu pretextul ca sunteti "mai mari", ceea ce este foarte trist...
b) Ori sunteti cu adevarat adulti, dar nedezvoltati din punct de vedere intelectual. Era de asteptat ca dupa cel putin 35 de veri "fructul vostru intelectual" sa fi avut timp destul pentru a se coace.

2. Mi se pare penibil ca in calitate de "adult" sa te iei de copiii care pun problema inculturii, din ce in ce mai proeminenta in societatea de astazi, pe blogurile lor.

3. Parerea mea este ca singurul motiv pentru care v-ati deranjat sa lasati asemenea comment-uri pe acest post este acela ca v-ati simtit cu adevarat ultragiati. Daca ati sti cat de cat limba romana si ati aprecia cultura si nevoia de civilizatie a romanilor ati fi lasat un comment de incurajare, nici de cum unul insultator.

4. Intr-adevar, suntem diletanti, dar asta nu inseamna ca nu avem dreptul de a ne da parerea asupra anumitor lucruri. In definitiv toti ar trebui sa aiba hobby-uri mai ales in adolescenta deoarece te ajuta sa iti dezvolti diverse aptitudini ce iti vor folosi ulterior (inteligenta, crativitatea etc...) si aparent unii nu au avut hobby-uri cand erau mici...

5. Ideea cu "a ne pune la punct" e overrated. Este stupid. Toate generatiile ar trebui sa aiba un cuvant de spus,deoarece sunt mai multe niveluri de gandire, nu mai suntem pe vremea comunismului in care toti eram obligati sa gandim la fel, iar cei care nu gandeau ca majoritatea erau "pusi la perete".

6. Sunt convins ca acest comment mai are si greseli precum o litera scrisa gresit, sau un space in minus, dar spre deosebire de unii care au lasat comment-uri am stiut sa conjug cum trebuie sau sa folosesc forme gramaticale corecte ale verbelor, conjunctiilor etc...
Asa ca este de prisos sa te iei de oameni pentru niste greseli neinsemnate precum cele mentionate, toate acestea fiind trasaturile unor oameni fara ocupatie, complexati de care societatea nu are nevoie.

Tidid said...

Tot primul Anonymous -o sa ma denumesc sa fie mai usoara identificarea mea-

1)Imi place ca tiai numerotat ideile Am vazut o chestie misto odata tot asa era o numerotare si de la o cifra incolo a pus paranteza inchisa inloc de punct lafel au facut si ceilalti

2) Eu am 19 ani deci nu prea sunt adult, poate poti sa imi zici tanar adult -rad cu lacrimi-

3) "Toate generatiile trebuie sa aiba un cuvant de spus" felicitari un adevarat aforism Trebuie sa recunosc miai dat mucu' Asta e sunt un incult dar daca un copil ca si mine care isi expune lamentatiile pe internet devine cult tocmai prin aceasta actiune atunci sami fie cu iertare dar dao in pastele masii Tu vorbesti despre romani si despre societatea noastra poate ca ar trebui sa vorbesti despre orgolii si semetie Tu crezi ca acei copii care au potential de savant sau cult sau intelectual vin si incep sa isi expuna parerile pe un blog te asigur ca nu este asa Eu nu sunt cult dar am avut placerea sa cunosc persoane culte Sa ne intoarcem la aforismul tau intradevar cuvintele trebuie sa difere dar modul in care poti sale exprimi ramane acelasi Exista moduri elegante si moduri stangace neghioabe ceea ce faci tu draga Andrei Vasilescu denota platitudine

4)Te rog sa ma ierti dar eu nu sunt atat de fin incat sa cred ca vam insultat Eu am incercat sa fac o fapta buna sa nu va mai penibilizati atat pebune nimeni nu cred ca va zice adevarul adica la clasa inteleg ca profesoara sa va zica bravo asa sa faci si in continuare -faceti limba romana cu Ohara? Presupun ca si tu esti din Vianu- dar cei din jur ar trebui sa va taxeze daca au bunsimt

5)Acum ma simt "ultragiat" nu imi plac tampitii care se ascund sub pavaza neamului si alte prostii de genul acesta Eu nu simt nevoia ingamfata de ai "educa" pe ceilalti pentru binele patriei mama Ce sa fac sunt un individualist cred in sansa fiecaruia de dezvoltare prin vointa proprie

6) Am si eu hobby-uri figurile si "arta" care mar face "artist" nu leam deprins inca Imi place filatelia numismatica filmele porno poemele epice avangarda filosofia drumetiile -si nu ma refer la o banala plimbare pe munte- montaj filmic

7)Raspunusl tau tendentios nu prea lasa loc de obiectivitate

8)Ai dreptate societatea nu are nevoie de oameni ca mine traiesti in Romania esti roman felicitari Sper ca in trei ani sa nici nu mai prejudiciez societatea asta minunata cu potential cu artisti si intelectuali minori carora le pasa Adica sa zic ca tine What the fuck? dece ati adoptat cu totii ipostaza asta de politically corect.

9)Ma lasati cu comunismul, nu ati trait in el domnul Vasilescu o fi vreun dizident acea vreme "in care toti eram obligati sa gandim la fel," mai ales eu sau oana sau maria care eram obligati sa ne gandim ce bun este Ceausescu mai ales ca nici nu eram nascuti iti dai seama ce tehnologie aveau astia

10)Iartama mam lasat dus de val dar este o mare dezamagire societatea are nevoie de trufie nu de ... mai conteaza

Oana said...

Hm.
Ok, devine plictisitor... de fapt, m-am cam pierdut la ultimul comment din care nu am prea inteles mare lucru. (e vina punctuatiei, nu te supara)

Perfect, comments closed :) take it elsewhere.

Zam Zum said...

Regulile limbii romane sunt oricum super de cacat, cel putin 50% din ele. Asa ca e totuna... Imi pare rau, dar voi continua sa fac greseli de ortografie, de genul asta, tot restul vietii. Macar de-ar fi asta singurul meu defect:))